11 בנובמבר 2018 // גיליון 554
קריאה בדפדפן >
5 דרכים להילחם בהטיה לא מודעת
  הטיה בלתי מודעת היא כל כך חזקה, שלא חשוב כמה מישהו חכם, מלומד או מנוסה, כולנו מבצעים בגללה שגיאות קשות. אחת התוצאות של הטיה במקומות העבודה מתרחשת כשאנחנו מעדיפים אנשים שנראים, מדברים או מתנהגים כמונו.
ההטיה הלא מודעת היא תוצאת לוואי של אירוע חיובי, והוא קיצורי הדרך שאנו משתמשים בהם כדי לקבל החלטות.
אנו כה מהירים בקבלת החלטות, שמספיק שמישהו מזכיר לנו את איך שאנחנו היינו פעם שאנו מייחסים לו תכונות שכלל לא קיימות אצלו, או שהאופן שבו אותו אדם מתלבש או מדבר גורם לנו להסיק לגביו מסקנות נוספות מבלי שיש לכך כל הוכחה.

אז איך נלחמים בהטיה לא מודעת? הנה 5 דברים שאפשר לעשות:
  1. הכי חשוב, לא לפתח תחושה של חסינות מהטיה ("אני מנוסה, אין אצלי את השטויות האלו של החלטות לא רציונליות"). להיות מודעים שההטיה קיימת אצל כ-ו-ל-נ-ו, ולכן כדאי לשוחח עליה ולהכיר בה.

  2. לחץ ועייפות מגבירים את הסיכוי לקבל החלטות תחת הטיה לא מודעת. אם מודעים לעייפות כזו, כדאי להימנע מקבלת החלטות באותו שלב.

  3. לא לקבל החלטות מהירות באותו יום. ללכת לישון על זה. קיצורי הדרך של המוח שמביאים אותנו להחלטות מהירות מגיעים מסיבות הישרדותיות ונועדו להגן עלינו. אבל בעידן המודרני אין בכך צורך. פעמים רבות מנהלים מקבלים החלטות מהירות למרות שיכלו לתת לעצמם עוד קצת זמן למחשבה, איסוף נתונים ועיבוד.

  4. לקבל החלטות תוך התיעצות או חשיפה של דעות מגוונות וריבוי נקודות מבט, בעיקר של אנשים שהם לא כמוך.

  5. עומדים לקבל החלטה? כדאי להגיד לעצמך בקול רם, מהן העדויות וההוכחות שתומכות בהחלטה הזו, כך גבר הסיכוי לדיון רציונלי לא מוטה.

לכניסה לקישור לחצו כאן
 
  תמונת השבוע  
   
  רשימת המשימות שלך מופיעה כטור אנכי עם מספרים או תבליטים? כדאי לנסות לגוון.

רשימות שפרוסות בטור נוטות לייצר תסכולים ותחושה של עומס. בנוסף, אנו נוטים לרשום את הדברים החשובים בתחילת הרשימה ולעולם לא להגיע לדברים שבתחתית שנותרים שם שבועות וחודשים. המשימות בתחתית הרשימה מכונות "משימות מדממות", כאלו שאנו אף פעם לא מבצעים אבל הן תמיד שם והן מעיקות.
 
 
מומחים בתחום הפרודוקטיביות בעבודה מציעים מודלים חדשים להכנת רשימת משימות. אחת מהן היא לרשום את המשימות באופן אופקי ולא אנכי. ההמלצה היא להתחיל את הרשימה באמצע העמוד ולהוסיף משימות מסביב לכדי ענן משימות שבו המשימות קשורות אחת לשניה לפי קטגוריות ולא לפי חשיבות. הכנת משימות לקטגוריות מאפשרת לך לנתח את מה שנדרש לעשות מתוך פרספקטיבה רעננה יותר, כאשר המשימות מיוצגות באופן חזותי, מאוזן יותר ומלחיץ פחות.

לכניסה לקישור לחצו כאן

 
מתודיקה - פיתוח תוכן, ייעוץ ארגוני ולמידה חדשנית.
ה"קישור של יום ראשון" יוצא מאז שנת 2002 ל-20,000 מנויים.
בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק או בקרו באתר שלנו
הסרה |  הרשמה