27 במאי 2018 // גיליון 534
קריאה בדפדפן >
כשקבוצה אחת לומדת באמצעות משחק והשניה לא, מי לומד טוב יותר?
  ללמידה באמצעות משחק יש פופולריות אדירה ורובנו חושבים באופן אינטואיטיבי שמשחק הוא כלי למידה אפקטיבי יותר מאשר למידה רגילה.
מחקר חדש מגלה שהדבר אינו בהכרח נכון. חוקרים השוו בין חומר באתר לימודי שהוצג בצורה רגילה לעומת אותו חומר בדיוק שהוצג בצורה של משחק פשוט. תוצאות הלמידה בהגשה ה"רגילה" היו טובות יותר באופן דרמטי לעומת אלו שלמדו בצורה המשחקית.

הלומדים הקדישו זמן רב יותר ללמידה המשחקית, אך כנראה שההתעסקות עם מנגנון המשחק יצרה עומס קוגנטיבי ומנעה מהם להתרכז בחומר הלימודי עצמו.

המשחק היה פשוט מאוד וסיכוי טוב שמשחק מתוחכם יותר היה משיג תוצאות אחרות, אך המחקר מוכיח עד כמה השימוש במתודולוגיות למידה אינו אינטואטיבי ולא כל מה שנשמע מבטיח בהכרח משיג תוצאות למידה אפקטיביות.

לכניסה לקישור לחצו כאן
 
  תמונת השבוע  
   
  האם אתם מרוכזים בשיעור? "עין חכמה" יכולה לסרוק את הפרצוף שלכם ולגלות את התשובה!

11 תיכונים במזרח סין כבר התקינו מערכת כיתתית חכמה לניהול ההתנהגות בכיתה (או בקיצור "עין חכמה") ובשנה הבאה תורחב ההטמעה לכל האיזור. איך זה עובד?
 
  בכל 30 שניות, 3 מצלמות המותקנות בחזית הכיתה סורקות את פרצופי הלומדים על מנת לקבוע האם הם מופתעים, עצובים, אדישים, כועסים, שמחים, פוחדים או נייטרליים.

המצלמות גם מקליטות את הפעולות של הלומדים בכיתה ומתעדות האם הם קוראים, מקשיבים, כותבים, עומדים או מצביעים. ה"עין החכמה" מדווחת למורה בזמן אמת על תלמידים שניכר שאינם מרוכזים בלמידה ושדעתם מוסחת. המורה גם מקבל דוח בסוף השיעור שמסכם את ביטויי ההתנהגות של הלומדים.

מנהל אחד מבתי הספר המשתתפים בתכנית אומר שמטרת המערכת לסייע למורים לשפר את הוראתם באמצעות תגובות הלומדים. עד כאן זה נשמע טוב, אלא שהמערכת הספציפית הזו גם נותנת ציונים ללומדים על רמת תשומת הלב שלהם. התלמידים שמרוכזים בשיעורים יקבלו ציון גבוה לעומת אלו שמחשבותיהם נודדות שיקבלו ציון נמוך יותר.

מערכת החינוך הסינית נחשבת גם כך לתובענית מאוד. אחד הסטודנטים מספר שמערכת "העין החכמה" מוסיפה ללחץ. "אני לא מעז לאבד תשומת לב מאז שהתקינו את המצלמות בכיתה, זה כאילו יש עוד זוג עיניים שבוחנות אותי כל הזמן".

באופן טבעי, המערכת מעוררת גם ביקורת. "התלמידים הם לא מכונות למידה, לכל אדם יש רגעים שבהם דעתו מוסחת" כותב אחד המבקרים.

לכניסה לקישור לחצו כאן

 
מתודיקה - פיתוח תוכן, ייעוץ ארגוני ולמידה חדשנית.
ה"קישור של יום ראשון" יוצא מאז שנת 2002 ל-20,000 מנויים.
בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק או בקרו באתר שלנו
הסרה |  הרשמה