24 בדצמבר 2017 // גיליון 515
קריאה בדפדפן >
10 דוגמאות לצ'ט-בוט בלמידה
  הצ'ט-בוטים הופכים לנפוצים יותר ויותר במגוון הקשרים כמו קמעונאות, בריאות ושירותים פיננסיים וגם תעשיית הלמידה וההדרכה מתחילה לצרוך אותם.

קבלו 10 דוגמאות (ואזהרה אחת) כיצד צ'ט בוט יכול לסייע בתהליכי למידה:
  1. צ'ט-בוט קליטת עובד חדש:
    קשה להבטיח למידה טובה לעובדים חדשים שנקלטים במקומות העבודה. הם נקלטים בזמנים שונים, יש להם צרכים שונים וחסר להם ידע רב על העבודה החדשה שלהם. מאידך השאלות שלהם די צפויות ולכן בוט יוכל לתת פתרון לחלק מהשאלות שמתעוררות אצל עובד חדש 24/7.

  2. צ'ט-בוט שאלות נפוצות:
    לתלמידים יש סדרת שאלות על חומר לימודי ואפשר לחזות אותם מראש ולתכנת אותם לצ'ט בוט ובכך לפנות את כמות הפניות והשאלות של לומדים המבקשים תמיכה בנושאים מסוימים, בודאי בתקופות של לחץ בלימודים.

  3. צ'ט-בוט במקום LMS:
    צ'ט בוט יכול להעלים את מערכת ניהול הלמידה- הממשק למערכת יכול להיות נגיש ברשתות חברתיות ולאפשר גישה ליחידות הלמידה מבלי לעבור כלל דרך מערכת ה- LMS.

  4. צ'ט-בוט שמבטיח לומד פעיל ויעיל:
    הלומדים עצלנים לעיתים, מלאי משימות ומטלות שהם מבצעים ברגע האחרון. צ'ט-בוט יכול לתמרץ אותם ולעודד אותם לבצע את המשימות שלהם בזמן ולזהות מתי צריך לדחוף אותו על מסע הלמידה.

  5. צ'ט-בוט כתומך מקצועי:
    לומדים זקוקים לעיתים למרכז תמיכה אדמיניסטרטיבי ומקצועי. במכללות בארה"ב פניות רבות של סטודנטים כבר נענות על ידי צ'ט-בוטים.

  6. צ'ט בוט כמורה משלים:
    הצ'ט בוט יכול לפעול כסוג של מורה ששואל שאלות ומספק עידוד ומשוב, רכיב כזה יכול להיות תוספת לקורסים מסוימים בהם לאחר הלמידה הצ'ט בוט לוקח חלק בוידוי הקליטה של הלומד.

  7. צ'ט-בוט כחונך:
    צ'ט-בוט יכול לא רק לענות על שאלות אלא גם להוות מנטור שנותן עיצות איך למצוא מידע ואיך לפתור בעיות, לזהות נקודות חולשה בחשיבה של הלומד ולהציע לו כיצד לשפר את המיומנויות שלו.

  8. צ'ט בוט מבוסס תרחישים:
    מעבר לידע, צ'ט בוט יכול לסייע בלמידה מורכבת המבוססת תרחישים, בהם הלומד מתמודד עם בעיה באמצעות בניית תהליכים ומישוב לגביהם.

  9. צ'ט בוט כמתרגל סימולטור:
    צ'ט בוט יכול לדמות לקוח, או דמות אחרת שאיתה אנו מעונינים לתרגל. כך הוא יכול לאמן אותנו במיומנויות רכות.

  10. צ'ט בוט לשמירה על הבריאות שלנו:
    צ'ט בוט יכול לזהות מצוקות של לומדים ולנסות להרגיע אותם, לטפל בהם ולעודד אותם מול תחושה של כשלון.

ולסיום- אזהרת צ'ט בוט:
צ'ט בוט נראה מבטיח אך אסור להפוך אותו לקוסם, או לצפות ממנו לפתור בעיות ברמות חשיבה גבוהות. גם ההתפתחות של הצ'ט-בוטים לא תתרחש מחר בבוקר אלא תיקח זמן. אם מישהו הבטיח לכם צ'ט בוט שמחליף את המדריך או המורה, אל תאמינו לו. לוקח זמן לבנות צ'ט-בוט ולוקח לצ'ט בוט זמן ללמוד את הנתונים כדי להיות חכם.

אך הפוטנציאל להיותו רכיב בחלק ממסע של למידה הוא גדול ואין ספק היישומים הללו יהפכו לזולים יותר ואפקטיביים יותר בשנים הקרובות.

לצ'ט בוט יש כמה מגרעות אבל יש פה כמה יתרונות שאין לבני אדם: הוא לא שוכח כלום, אין לו הטיות, הוא לא מוצף, הוא לא חולה, הוא לא צריך ללכת לישון ולכן ככל שהוא ישתפר הוא יוכל לתת מענה והשלמה לשירותים אנושיים בתחום הלמידה.

לכניסה לקישור לחצו כאן
 
  תמונת השבוע  
   
  איך נראים תיקי בית ספר ברחבי העולם? מבט מרהיב על ילקוטים של תלמידים מארצות שונות: קובה, צרפת, פולין, אפגניטסן, ארה"ב, בוליביה ועוד ועוד.

לכניסה לקישור לחצו כאן

 
מתודיקה - פיתוח תוכן, ייעוץ ארגוני ולמידה חדשנית.
ה"קישור של יום ראשון" יוצא מאז שנת 2002 ל-20,000 מנויים.
בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק או בקרו באתר שלנו
הסרה |  הרשמה